top of page
  • Foto van schrijverAvontour

Budget optellen voor je reis

Bijgewerkt op: 5 feb. 2018


Wij hebben een aantal dingen op een rijtje gezet waar je rekening mee kan houden voordat je jouw reis begint.


Wisselkoers Bekijk vooraf wat de wisselkoers is in dat land. Zo weet je wat je terug moet krijgen als je wisselt en wat een normale prijs ergens voor is. Een rekenmachine bij de hand is misschien wel makkelijk. De koers kan in de tijd dat je op reis bent ook veranderen, zorg dat je dit daarom regelmatig controleert. Het kan ook zo zijn dat de wisselkoers de wisselkoer in Nederland anders is dan in dat land. Zoek van te voren uit wat het gunstigst is voor jou.


Kosten vooraf Tijdens je reis worden er kosten gemaakt, maar vooraf misschien net zo veel. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

· Verzekeringen: het afsluiten van een reisverzekering is een van de belangrijkste dingen om te doen. De behoed je voor veel kosten wanneer dingen niet lopen zoals ze gepland zijn. Je kan bijvoorbeeld ziek worden, onverwachts moeten cancelen, spullen kunnen kapot gaan of iets breken. Je hebt voor allerlei soorten reizen een speciale verzekering. Zoek dit goed uit.

· Vaccinaties: als je naar een land gaat waar je van te voren een vaccinatie nodig hebt, is het handig om de kosten hiervoor te berekenen. Dit kan sterk verschillen per vaccinatie.

· Activiteiten: soms weet je van te voren al een aantal activiteiten die je graag wil doen. Bekijk dan of het goedkoper is als je van te voren al een reserveer maakt of een kaartje koopt.

· Backpack: voor een backpackreis heb je een goede backpack nodig. Hier moet je niet op bezuinigen. Ken je mensen die dit al weleens hebben gedaan? Dan kun je kijken of zij een geschikte backpack hebben die je kan lenen. Dat scheelt een hoop in de kosten.

· Spullen lenen: voor iedere reis heb je andere spullen nodig. Vraag rond of er kennissen zijn die een aantal van die spullen al hebben. Met het besparen van deze kosten kun je ze makkelijk een presentje geven uit het land waar je bent geweest.


Kosten onderweg Gedurende je reis wil je natuurlijk zoveel mogelijk doen. Hier zijn een aantal dingen waar je aan moet denken.

· Accommodatie: in het plannen van je accommodatie kan veel tijd in zitten. Je moet zorgen dat je genoeg onderzoek hebt gedaan om zeker te weten dat je het goedkoopst uit bent.

· Kortingskaart: zoek ook uit of je een korting kan regelen. Vaak zie je dat als je student bent, dat door het tonen van je schoolpas op veel dingen korting krijgt.

· Big mac index: in deze index kun je de kosten voor een Big mac vergelijk in alle landen. Aan de hand hiervan weet je hoe veel je gaat betalen voor het eten.

· Activiteiten: naast betaalde activiteiten kun je ook eens zoeken naar gratis ervaringen. Je kunt bijvoorbeeld natuurparken bezoek of wandelen door historische plaatsen.

· Brandstof: mocht je met de auto op reis gaan, dan is het goed om uit te zoeken in welke landen je het beste onderweg kunt tanken.

· Zelf koken: het is altijd lekker om in een restaurant te eten die plaatselijke gerechten bereid. Toch is het ook weleens lekker om zelf te koken. Dat merk je in je portemonnee en omdat je eveneens de plaatselijke producten gebruikt, misschien wel net zo lekker.

· Afdingen: mensen hebben heel snel door wanneer er iemand voor hun neus staat die niet daar vandaan komt. Daarom is het belangrijk dat je oplettend blijft en niet te veel betaald voor een simpel ding. Afdingen kan ten alle tijden, het wil helaas niet zeggen dat ze er mee akkoord gaan.


CouchSurfing:

Zoals de naam al zegt, het is het zoeken naar een bank om op te slapen. Tijdens een rondreis wil je om zoveel mogelijk plekken slapen. Vaak is het lastig om schikte en niet al te duren kamers te vinden. Op de site van CouchSurfing kom je in contact met mensen over de hele wereld je jou een bank of bed aanbieden om op de slapen tijdens je reis.



Geschreven door: Amber de Zwart

Foto gemaakt door: Amber de Zwart

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page