top of page
  • Foto van schrijverAvontour

Tips en tricks: hoe voorkom je ziekte op reis

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2018

Er zijn maar weinig dingen die een reis sneller kunnen verpesten dan ziek worden! Door voorbereid te zijn en preventieve maatregelen te nemen, voorkom je dat je tijdens het reizen ziek wordt. Deze eenvoudige tips helpen je om niet ziek te worden tijdens het reizen. Soms kunnen simpele dingen een grote impact hebben op jouw gezondheid en welzijn. Neem de tijd om het land dat je bezoekt te onderzoeken en na te denken over jouw eigen gezondheid en hoe je preventief en voorbereid kunt zijn.


1. Neem de vereiste vaccinaties

Voorkom mogelijke gezondheidsproblemen door je te laten vaccineren. Onderzoek de landen die je van plan bent te bezoeken en raadpleeg vervolgens jouw arts om te zien of er vaccinaties zijn die je nodig hebt. Doe dit minstens 4 maanden voordat je vertrekt.


2. Bescherm jezelf tegen insectenbeten

Muggen kunnen allerlei soorten ziekten verspreiden. Bescherm jezelf door insectwerende

middelen te gebruiken die deet bevatten, te slapen met muskietennetten en het dragen van lichtgekleurde kleding. Zorg ervoor dat je elke paar uur een insectenspray toepast, omdat zweet en tijd de effectiviteit kunnen verminderen.


3. Was je handen

Dit is iets dat zo eenvoudig is, maar veel mensen vergeten het te doen, of ze doen het niet genoeg. Als jij jouw w handen schoonhoudt, kan je de verspreiding van ziektekiemen die braken, diarree, voedselvergiftiging en een lijst met andere dingen die je liever tijdens jouw vakantie vermijdt, verminderen en stoppen. Voordat je gaat eten, nadat je gegeten hebt, en nadat je naar de wc bent geweest, zijn enkele van de belangrijke tijden om je handen te wassen.


4. Weet of het water veilig is om te drinken

Zoek op het internet of vraag je arts of het veilig is om het water te drinken waar je naartoe gaat. Zo niet, zorg dan dat je alleen flessenwater drinkt, poets je tanden met water in flessen en vermijd ijs.


5. Pas op met wat je eet

Wees voorzichtig als je naar een ander land reist waar het risico bestaat dat je voedsel eet dat is verontreinigd door bacteriën, parasieten of virussen. Vermijd voedsel zoals: ongeschilde groenten en fruit, salades en voedsel dat niet warm wordt geserveerd.


6. Slaap voldoende

Reizen kan hectisch en stressvol zijn, dus zorg ervoor dat jij je best doet om 7-8 uur per nacht te slapen om uitputting te voorkomen. Niet alleen is slaapgebrek slecht voor je gezondheid en welzijn, maar het kan er ook voor zorgen dat je chagrijnig en prikkelbaar bent, twee dingen wat je niet wilt op je reis!


7. Blijf gehydrateerd

Zorg ervoor dat je veel water drinkt om gehydrateerd en gezond te blijven. Dit is iets dat gemakkelijk te doen is, maar het kan ook gemakkelijk te vergeten zijn. Symptomen van milde tot matige uitdroging zijn onder meer: ​​slaperigheid, hoofdpijn, constipatie, duizeligheid en spierkrampen. Als u deze symptomen begint te voelen, drink dan veel water en u kunt zich veel beter gaan voelen.


8. Neem medicijnen mee voor het geval je ziek wordt

Medicijnen van huis meenemen is een geweldige manier om voorbereid te zien als je uiteindelijk ziek wordt tijdens het reizen. Het hebben van eerste hulpbenodigdheden en andere basismedicijnen zal je helpen door onverwachte kwalen heen te komen zonder onmiddellijk naar een apotheek te gaan.


9. Lokale medische zorg

Noteer voor vertrek van jouw reis de medische opties die het dichtst bij jouw verblijfplaats liggen, of het nu gaat om een ​​eerstehulppost, een plaatselijke toeristenkliniek of zelfs een lokaal ziekenhuis.


10. Reisverzekering

Als op reis gaat, is een goede reisverzekering een must. Neem een ​​kijkje op het beleid vóór jouw reis en maak jezelf vertrouwd met het gebruik ervan voordat je het echt nodig hebt. Op die manier zal je niet verrast worden door forse premies die mogelijk op voorhand moeten worden betaald en later moeten worden terugbetaald.


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwste artikelen? Volg ons dan op Instagram en Facebook. Dan zal je nooit meer iets missen.


Geschreven door: Raisa 't Zand

Foto bronnen: Pexels

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page