top of page
  • Foto van schrijverAvontour

Tips om een reis te plannen

Bijgewerkt op: 11 dec. 2017

Ga jij binnenkort voor het eerst een reis maken? Of het nu dichtbij of ver weg is het is belangrijk dat je een reisplanning maakt. Wij hebben een aantal zaken op een rijtje gezet waar je allemaal rekening mee moet houden bij het plannen van je reis.


#1 Doe onderzoek naar je reisbestemming Er zijn verschillende manieren om reisinspiratie op te doen denk aan reismagazines, tv-reisprogramma's, reisboeken, internet en brochures. Als je hebt bepaald naar welke bestemming(en) je wilt, kun je online opzoeken hoeveel het kost om daar te reizen. Zo kun je goed bepalen hoeveel geld je nodig hebt voor je reis en dat helpt bij het sparen.


#2 Sparen Nu je weet waar je naartoe gaat, wordt het tijd om te sparen. Je kunt bijvoorbeeld gaan doel sparen voor je reis. Berekenen hoeveel geld je nodig hebt en werk daar volgens een bepaald plan naartoe. Vertrek pas op het moment dat je genoeg geld bij elkaar hebt kunnen sparen.


#3 Budgetteren Logisch zou je zeggen, maar er zijn genoeg reizigers die van één bedrag uit gaan, hun backpack of koffers pakken en gewoon gáán. Voorkom dat je extra kosten maakt tijdens je reis door jezelf een aantal vragen te stellen zoals; Wat valt er onder je budget? Alleen de kosten die je vooraf maakt? Of alleen de kosten voor onderweg? Ga je veel activiteiten doen? Zo ja, tel je die mee of maak je daar een aparte geldpot voor? Je wilt tenslotte niet al te veel op je centen letten aan het begin van je reis. #4 Paspoort en visum Een paspoort is tijdens je reis het belangrijkste document dat je bij je hebt. Zonder kom je immers niet ver. Voor de meeste verre landen moet je paspoort minimaal 6 maanden geldig zijn voor vertrekt. Houd er ook rekening mee dat je voor sommige landen buiten Europa een visum moet aanschaffen voordat je het land in mag. #5 Reisverzekering afsluiten Het afsluiten van een reisverzekering is waarschijnlijk naast het regelen van je paspoort en visum het belangrijkste onderdeel voor de voorbereiding van je reis. Over het algemeen is de kans op pech groter op het moment dat je op reis bent. Als er iets onderweg gebeurt en je blijkt niet goed verzekerd te zijn kunnen de kosten snel oplopen. Voorkom dit door jezelf goed te verzekeren.


#6 Vaccinaties Voor sommige bestemmingen zijn vaccinaties verplicht. Zoek tijdig uit welke vaccinaties je nodig hebt voor jouw reis, hoe eerder jij je laat vaccineren, hoe beter je beschermd bent tijdens jouw reis. Maak daarom bij voorkeur 4 tot 6 weken voor je vertrek een afspraak bij de GGD bij jou in de buurt. #7 Backpack Het is het zeker waard om te investeren in een goede backpack. Er zijn veel verschillende soorten te koop. De een kiest voor een klein en zo licht mogelijke backpack en de ander is op zoek naar een backpack waar veel in kan. Voordat je op zoek gaat naar de perfecte backpack is het handig om een lijstje te maken met wat jij belangrijk vindt. Bespreek dit met een medewerker en laat je goed adviseren.


#8 Last but not least enjoy! Nu de belangrijkste zaken uit de weg zijn is het tijd om te genieten. Go with the flow en ga een super avontuur tegemoet. Enjoy!


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page