top of page
  • Foto van schrijverAvontour

Cultuur snuiven in Cuba

Bijgewerkt op: 19 mrt. 2018

Mitchell (30) en Maxime(25) hadden Cuba jaren lang op hun bucketlist staan. Afgelopen zomer besloten ze eindelijk de koffers te pakken en een 14-daagse reis te maken door Cuba.

Aankomst

“Bij aankomst kregen wij een behoorlijke cultuurshock wij gingen van het democratische koude, moderne Nederland naar het arme, hete, communistische Cuba. De communisme was al terug te vinden op het moment dat wij landen op het vliegveld Varadero, waar we ons geld moesten wisselen tegen Cubaans geld. Cuba heeft de Cubaanse peso, maar toeristen gebruiken ander geld, de Cubaanse convertible.”


Havana

“Om echt in de vakantie sfeer te komen besloten wij ons te laten ophalen door een oldtimertaxi. Tijdens de rit naar het hotel viel het op hoe veel cubanen in het bezit zijn van een Amerikaanse auto uit de jaren vijftig. Ook zagen wij oude Nederlandse bussen rijden die de eindbestemming Rotterdam Centraal nog boven de voorruit hadden hangen.

In Havana hebben we allereerst de omgeving te voet verkend. Onder begeleiding van onze gids hebben wij Havana Vieja ook wel old Havana bezocht waar veel monumenten uit de koloniale periode staan. ’s Middags hebben wij genoten van een lekkere mojito van een beroemde bar genaamd Bodeguita del Medio.”





Pinar del Río

“Na twee volle dagen in Havana verlieten wij de hoofdstad en reden westwaarts naar de heuvelachtige provincie Pinar del Río, het centrum van de tabaksteelt. Tijdens ons verblijf in Pinar del Río hebben wij lange wandelingen en paardrijftochten gemaakt. Ook zijn wij gestopt bij een tabak plantage waar we uitleg kregen over hoe de bekende Cubaanse sigaren worden gemaakt. Aan het einde van de rondleiding mochten wij onze eigen sigaar rollen. Wij zijn uiteindelijk drie nachten gebleven in deze bijzondere regio.”





Cinaga de Zapata

“Na drie prachtige dagen in Pinar del Río vertrokken we naar het schiereiland Zapata. Onderweg zagen wij het heuvelachtige landschap van Pinar del Rio overgaan in de moerassen van Zapata. Midden in de moerassen ligt de historische Bahia de Cochinos, ook wel de Varkensbaai genoemd waar wij een museum hebben bezocht die herinnert aan de mislukte invasie tegen Fidel Castro. Dit is zeker een must see voor iedereen die geïnteresseerd is in de Cubaanse geschiedenis!”


Trinidad

“De volgende dag vertrokken we naar Trinidad. Een museumstad met een zeer fraai koloniaal centrum waar we verbleven in een casa particular (een Cubaanse bed & breakfast). Tijdens ons verblijf in Trinidad hebben wij een aantal musea bezocht waaronder een oude suiker en sigaren fabriek.”




Varadero

“Tot slot hebben wij onze laatste dagen doorgebracht in Varadero die bekend staat om zijn hagelwitte stranden en azuurblauwe water. Hier hebben wij genoten van zon, zee, strand en heerlijk eten. Een mooie afsluiting op 14 prachtige dagen.”


Tekst en beeld: Mitchell & Maxime 't Zand

Tekstbewerking: Raisa 't Zand

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page