top of page
  • Foto van schrijverAvontour

De dingen die je wil weten over Amerika

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2018


Amerika is voor veel mensen een van de bestemmingen die hoog op de wishlist staat. Maar het is geen makkelijke vakantiebestemming, want er zijn een paar addertjes onder het gras. Wist jij dat dat je allemaal je eigen paspoort nodig hebt om de USA binnen te komen? Oké genoeg gezegd, tijd om je te verdiepen in Amerika!

DE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN DE USA

De must see's hebben natuurlijk wel een kleine toelichting nodig! Ze bevinden zich in Noord-Amerika en zijn erg divers. Van natuur, pretpark tot een mooie route en niet te missen natuurlijk de bijzondere steden.


Central Park

New York bezoeken kan niet zonder een wandeling te maken door Central Park. Het bekendste park van Amerika en New York. Dit wereldberoemde park vormt het groene hart van Manhattan en is de perfecte plek om weg te glippen uit de drukte van de grote stad. Er is altijd iets te doen. Central Park is namelijk de uitgelezen plek voor picknicken, wandelen (offcourse) en fietsen! Zelfs aan de andere kant van de oceaan. Maar wist je dat Central Park ook stikt van de bezienswaardigheden? Tijd om verder onderzoek te doen.


Disneyland Park

Disney, wie krijgt er geen kriebels van in zijn buik. Iedereen wordt blij van die over blije Disneyparade en alle atracties en nog veel meer wat het park te bieden heeft. Maar naast Parijs is er ook nog een park in Amerika. Groot, groter, grootst.. Disneyland in Amerika is hier het ideale voorbeeld van!


De grote steden!

Amerika is veel grote steden rijk. Maar er zijn er een aantal die je echt niet mag missen. De grootste en meest bekende is toch wel New York. Beter bekend als de city that never sleeps. Het is een stad vol met hoge gebouwen, bijzondere events en natuurlijk Central park. Een hele ervaring die je eigenlijk een keer meegemaakt moet hebben. Dan hebben we nog Las Vegas, voor veel mensen alleen de place to be als je wil gokken. Nou nee hoor! Dat kan natuurlijk ook maar er is meer te beleven. Zo zijn er te gekke shows die je kunt bezoeken of naar de hele bijzondere Hoover Dam of in de buurt het bijzondere natuurpark de Grand Canyon bezoeken. Als laatste delen we nog iets over Washington D.C. Dat is niet voor niks, want in Washington gebeuren veel belangrijke dingen voor de USA. Het is namelijk de plek van het Witte Huis! Echt de moeite waard als je er in de buurt ben. Natuurlijk bezit deze stad nog veel meer moois.


Yellow stone National Park & Antelope Canyon

In de staat Arizona ligt een wel heel speciaal stukje natuur; de Antelope Canyon. Deze kloof bestaat uit twee kleine kloven. Ze zijn net breed genoeg om te kunnen wandelen, een bijzondere ervaring dus! Je kunt hier de spectaculaire lichtinval en talloze tinten oranje, perfecte spot voor de fotografie liefhebbers om mooie plaatjes te schieten.

Yellow stone National Park bevind zich op een slapende vulkaan en te midden van actieve geisers en warmtebronnen. Het is één van de meest spectaculaire natuurgebieden van Amerika. In Yellowstone maak je kennis met de krachten van de aarde.


Big Sur

Er zijn niet veel plekken die kunnen tippen aan de Big Sur. Deze route bevindt zich in Californië. De regio bevindt zich aan de prachtige westkust, het is een route gevuld met de mooiste landschappen. Highway 1 heet de weg langs de westkust, een weg met een lengte van 145 kilometer. Je zal geen enkel verkeerslicht tegenkomen en je want je regelmatig even alleen op de wereld. Je rijdt door dichte bossen en rotsachtige kustlijnen en maakt ritjes over bergen. Voor al het mooie hoef je niet eens de auto uit, dus vanuit je auto zie je genoeg! De Big Sur ligt precies tussen Los Angeles en San Francisco. in. Dus wij raden je zeker aan om deze route toe te voegen aan je reisroute.


Route 66

Deze bijzondere weg gaat maar liefst door 8 staten van Amerika. Met een start Chigago beleef je via deze route een ware USA ervaring. Je kruist diverse grote steden en bijzondere plekken van het land. Zoals de Grand Canyon, verschillende verlaten dorpjes met elk hun eigen verhaal en een mooi einde in Los Angeles! Klinkt goed toch? Je doorkruist bijna heel Amerika en hebt zo de verschillende kanten van het land gezien, wie wil dat nu niet?


Wil jij nu als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwste artikelen? Volg ons dan op Instagram en Facebook. Dan zal je nooit meer iets missen.


Geschreven door: Lara van der Reijken

Afbeelding afkomstig van: Unsplash

Infographic gemaakt door: Lara van der Reijken

22 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page