top of page
  • Foto van schrijverAvontour

Een zoektocht naar avontuur

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2018

Jivika ronde in januari 2017 haar studie af. Ze had toen besloten een vervolg opleiding te gaan doen, maar deze zou pas september 2017 beginnen. Dat betekende dat ze een half jaar vrije tijd had. Ze besloot deze tijd te nemen om op avontuur te gaan naar de V.S.


"Wat ga je doen als je een half jaar vrij bent? Ik wilde graag mijn Engels naar een hoger niveau brengen dus ik ging op zoek naar werk, vrijwilligerswerk of een taalcursus. Werk bleek lastig. Ik wilde voor een periode van ongeveer twee maanden weg, maar welk bedrijf neemt iemand aan voor twee maanden? Precies, geen bedrijf. Vrijwilligerswerk is meestal praktisch en daarbij verbeter ik alleen mijn mondelinge Engels… Een taalcursus leek perfect. Samen met leeftijdsgenoten in het buitenland de taal leren en tegelijkertijd de toerist uithangen. Maar de prijs? Die was minder grappig. Zelf kwam ik er niet uit dus ging ik opzoek naar mensen in mijn omgeving die me konden helpen. Ik vertelde aan vrienden, familie en kennissen waar ik naar opzoek was. Via mijn nicht kwam ik toen in contact met een organisatie in Amerika."


Alleen… op avontuur!

"Kort daarna stond ik daar… alleen op het vliegveld. Voor het eerst alleen, voor het eerst naar Amerika, voor het eerst vrijwilligerswerk. Ik wist totaal niet wat mij te wachten stond. Op maandag 20 februari had ik een mail van mijn nicht gekregen dat ik kon gaan en op maandag 6 maart (twee weken later) stond ik in Amerika. Mijn avontuur was begonnen. Ik verbleef in Traverse City (Michigan) bij een gastgezin voor 6 weken. Overdag was ik werkzaam op het kantoor van Christ’s Hope USA en ’s avonds en in het weekend bekeek ik zo veel mogelijk van deze staat. In de laatste week is mijn moeder mij komen bezoeken in Chicago, waar wij samen heerlijk vakantie hebben gevierd."

“Voor het eerst alleen, voor het eerst naar Amerika, voor het eerst vrijwilligerswerk”

Achteraf

"Inmiddels ben ik alweer een half jaar terug uit Amerika en kijk ik nog steeds met een fijn gevoel terug op mijn periode aan de andere kant van de oceaan. Ik geniet vooral van alle herinneringen die ik heb, de leuke mensen, de mooie natuur, het andere klimaat, de grote stad, zo kan ik wel even door gaan. Ik zou een reis als deze dan ook zeker nog eens over doen maar dan uiteraard wel naar een ander land of andere plaats om zo veel mogelijk van de wereld te kunnen zien."




Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwste artikelen?

Volg ons dan op Instagram en Facebook. Dan zal je nooit meer iets missen.


Geschreven door: Jivika van Loenen (tekst bewerkt door Lieke van de Grootevheen)

Foto's gemaakt door: Jivika van Loenen

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page