top of page

Lapland - Een ijskoud avontuur

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2018

Vorig jaar gingen Eric en Jorien uit Hoevelaken op een winters avontuur in Lapland. Op zoek naar sneeuw, huskies, rendieren en het Noorderlicht!


"Vanaf Schiphol zijn wij vertrokken voor onze reis naar Fins Lapland. Na een tussenstop op een klein vliegveld in Kittila kwamen we aan op het vliegveld van Ivalo. Na een transfer van ca. 1.5 uur in een bus door het mooie besneeuwde Finse landschap bereikten we Wildernis Lodge Nellim. Nellim ligt ongeveer 350 km boven de poolcirkel en op een kleine 10 km van de Russische grens. In dit afgelegen, en zeer noordelijk gelegen, deel van Finland vind je nog echt ongerepte natuur."


"Met de lodge als uitvalsbasis hebben we diverse activiteiten gedaan. Echt onvergetelijk zijn de sledetochten met de Huskies waar je zelf de slee mag besturen. De routes brengen je over bevroren meren en door de bossen. Ook geweldig is het rijden met een sneeuwscooter over enkele van de grote meren en door de prachtige natuur. Bij een tussenstop boorden we een gat in het ijs en konden we onze vaardigheden bij het ijsvissen tonen.

Verder hebben we onder begeleiding van lokale gidsen met sneeuwschoenen een wandeltocht gemaakt en we zijn ook een ochtend gaan langlaufen. Tijdens al deze activiteiten lunchten we buiten bij een heerlijk kampvuur en maakten we zelf tosti's op een kampvuur. Ook hebben we een avondwandeling gemaakt en bij helder weer hebben we genoten van de sterrenhemel en het noorderlicht. Een bezoek aan een rendierenfarm kon natuurlijk ook niet ontbreken in deze vakantie. De dieren waren aardig tam en we mochten ze uit onze hand laten eten."

"Elke avond genoten we van een uitgebreid buffet met heerlijke Finse gerechten. Met een kopje koffie of een borrel bij de houthaard was het na een lange dag in de vrieskou weer heerlijk warm worden. Helemaal bijzonder wordt het als er het wonderlijke en schitterende Aurora Borealis (noorderlicht) te zien is. Het dansende groene licht aan de hemel is echt een bijzonder fenomeen dat je niet mag missen. Wij hebben het geluk gehad om dit meerdere avonden te zien! De medewerksters van het restaurant kwamen ons dan halen en dan gingen de warme kleren weer aan en renden we met z'n allen naar buiten om dit mooie schouwspel te zien."


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwste artikelen?

Volg ons dan op Instagram en Facebook. Dan zal je nooit meer iets missen.


Geschreven door: Eric Vos (tekst bewerkt door Lieke van de Grootevheen)

Foto's gemaakt door: Pixabay

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page