top of page
  • Foto van schrijverAvontour

Avontour: Op Schiphol #3

Op 9 februari 2018 zijn we met het hele team naar de grootste luchthaven van Nederland, Schiphol, geweest. Dat is natuurlijk de plek om reizigers te ontmoeten. Zakenmannen met koffertjes, volgepakte backpackers, families met hutkoffers… Echt alle soorten reizigers kom je tegen op zo’n luchthaven. Wij zijn met een paar interessante reizigers in gesprek gegaan en dat vormt nu onze nieuwe serie ‚Op Schiphol’. De serie bestaat uit twee videointerviews en een geschreven interview. Hierbij ons derde en laatste item uit de serie!


In vertrekhal 3 zagen we een jong stelletje met twee grote backpacks. Hurkend op de grond waren ze druk bezig de backpacks te voorzien van beschermhoezen. Even twijfelden we of ze wel tijd voor ons hadden, maar toen we ze aanspraken reageerden ze heel relaxt. Kort stelden we ze wat vragen voordat ze incheckte en Nederland tijdelijk gedag zeiden.


(Deze reizigers bleven liever anoniem, vandaar dat we in het interview geen namen noemen.)


Hi! We zagen jullie met twee grote backpacks, waar gaat jullie reis naar toe?

Zij: Ja dat klopt. We gaan drie weken naar Thailand! Omdat we daar rond gaan reizen hebben deze backpacks mee genomen.


Super gaaf! Slapen jullie dan ook in hostels met andere backpackers?

Hij: Nee we hebben ervoor gekozen om in hotels te slapen en niet in hostels. Dit is onze eerste echt verre reis en ook de eerste keer dat we gaan backpacken. We zijn dus vrij nieuw en het is even zien hoe het gaat allemaal.


Begrijpelijk, voor de eerste keer is het ook best spannend. Hebben jullie je veel voorbereid op de reis en hoe ging dat?

Zij: We hebben ons wel veel voorbereid ja. Die voorbereiding gingen heel goed. Ik had gewoon heel veel ingelezen op internet. Je hebt zoveel websites met handige tips. Ook de Facebook fanpagina’s waar andere backpackers hun verhalen over Thailand vertellen hebben we bekeken. We zijn dus wel voorbereid in ieder geval.


Hoezo hebben jullie voor Thailand gekozen?

Hij: Het stond boven aan haar bucketlist. Zij wilde eigenlijk heel graag naar Thailand.


Zij: Ik hou gewoon heel erg van de natuur en de cultuur daar. En ook natuurlijk de tempels waar ze om bekend staan vind ik erg mooi. Daarnaast gaan we ook voor het lekkere weer.


Hij: Thailand is ook een erg toegankelijk land en het is natuurlijk niet zo duur. Daarom vonden we het een goed land om mee te beginnen.


Zeker een goede keuze! Hebben jullie ook helemaal uitgeplant wat jullie wanneer gaan doen?

Hij: De route hebben we wel vast uitgeplant maar qua tijd ligt het nog niet echt vast. De eerste nacht hebben we al wel geboekt omdat we dit toch wel zo relaxt vinden na de lange reis. Daarnaast hebben we nog een paar kleine dingetjes geregeld die we wel echt alvast moesten regelen. Verder gaan we gewoon kijken waar we zin in hebben.


Bekijk ook de andere twee delen van 'Avontour: Op Schiphol!' op YouTube!


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwste artikelen? Volg ons dan op Instagram en Facebook. Dan zal je nooit meer iets missen.


Tekst & beeld: Lieke van de Grootevheen


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page